Povećanje obima posla u ugradnji asfalta zahtijevalo je opremanje i obnavljanje flote valjaka u podružnici Zagrebačke ceste .Izbor je bio na valjcima BOMAG tip BW 138 AD-5 i BW 151 AC-5 poznatim po kvaliteti i dugom radnom vijeku.

Tandem vibro valjak BOMAG BW 138 AD-5,težine 4,4 tone, dizajniran s velikim promjerom valjica i velikim silama zbijanja, ima radnu širinu 1380 mm i pogodan je za upotrebu na zrnatim podlogama i asfaltu. Ovaj  valjak može preuzeti različite zadatke tipične za komercijalne i komunalne primjene, u rasponu od asfaltiranja parkirališta do razvoja gradskih i županijskih cesta. Valjak je opremljen sa hidr. ventilom za povećane uspone ( zbog konfiguracije terene u primjeni) i  sa  opcijom Economizer ( kontrola zbijanja + mjerenje temperature smjese u ugradnji) koji omogućavaju vrhunske rezultate u radu. Na prednjoj valjici je ugrađen rezač asfalta sa tri dodatna alata ( disk za rezanje, disk za kantiranje 45° te dodatni valjak širine 12 cm koji omogućava precizne radove na teže dostupnim mjestima). Također za udobnost vozača tu su grijanje sjedišta ,zaštitni preklopni krov,oslonac za ruku integriran sa sjedištem,bočno pomično prilagodljivo sjedište te dvije ručice upravljanja. Valjak koristi Kubota dizelski motor s vodenim hlađenjem  snage 34 kW koji zadovoljava Stage V/Tier 4f standarde u emisiji ispušnih plinova.

Kombinirani valjak BW 151 AC-5 težine 7,5 tona i radne širine 1680 mm, sa  motorom Kubota  od 55,4 kW (Stage V/Tier 4f)  je prvenstveno namijenjen  radovima na polaganju  asfaltnih podloga  u cilju povećanja nosivosti i otpornosti na habanje i kao takav je najčešći izbor korisnika .Prostrana, pregledna i ergonomski prilagođena kabina sa klima uređajem, okretnim sjedištem strojara i izvrsnom preglednošću u svim smjerovima osigurava vrhunsku udobnost operatera za još veću učinkovitost, a pametna ECOMODE kontrola rada motora  ne samo da smanjuje potrošnju goriva za 30 % nego i osjetno  smanjuje buku. Položaj motora na zadnjoj osovini još više pridonosi komforu vozača (nema utjecaja temperature motora na položaj vozača,smanjene vibracije u kabini).

Valjak je također opremljen rezačem asfalta na prednjoj valjici sa diskom za rezanje, Economizer kontrolom zbijanja te mjeračem temperature asfalta u ugradnji .Kvaliteti ugradnje pridonose i zaštitne gumene zavjese na zadnjim kotačima koje osiguravaju zadržavanje temperature guma na optimalnoj razini te sprečavaju ljepljene mješavine na gume.

Za više informacija  o Bomag vibro valjcima kontaktirajte


Boris Sabolić: 
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr