• VUČAK 16A, 10090 ZAGREB

Timan

TIMAN, danski proizvođač strojeva za održavanje zelenih površina, čišćenje prometnica i zimsku službu, brzo je rastuća kompanija koja se širi na području Europe. U toj danskoj tvornici proizvode se multifunkcionalni strojevi za koje su dostupni mnogu priključci, u linijama Tool-Track i Timan 3400, te kosilica tip RC750 ali i vrlo zanimljiv daljinski upravljan nosač priključaka koji se može koristiti za obavljanje raznih zadataka bez potrebe za ručnim upravljanjem. Brend Timan povezuje se s visokom kvalitetom, višenamjenskom uporabom i strojevima na koje se možemo osloniti. Kod proizvodnje koriste se kvalitetni materijali, procesi i rješenja koja osiguravaju dugovječne proizvode koji će podnijeti svakodnevno korištenje u teškim radnim uvjetima. Obje linije, Tool-Trac i Timan 3400 čine svestrani i robusni strojevi opremljeni širokom paletom priključaka za korištenje tijekom cijele godine, što ih čini dobrim ulaganjem.

Timan 3400 – robusni višenamjenski radnik

Timan 3400 radi s niskom razinom buke i ima udobnu kabinu koja osigurava ugodan rad djelatniku. To je stroj s velikim brojem priključaka što ga čini upotrebljivim tijekom cijele godine, s efikasnim usisnim i sustavom za čišćenje, kosilicom i zimskom službom, služi za održavanje svih vanjskih površina. Izmjena priključaka je vrlo brza i nema potrebe za dodatnim alatom, izvodi se pomoću sustava zaključavanja na nosaču priključaka dok se priključcima upravlja pomoću joysticka iz kabine. Za Timan 3400 dostupni su priključci kojima će se obavljati održavanje vanjskih površina tijekom cijele godine, za sve radove potreban je samo jedan, snažan i efikasan, stroj. Ovaj je stroj dizajniran kao egronomično radno mjesto s prostranom kabinom i velikim prozorima za dobar pogled na radno okruženje te udobnim sjedalom. Svim se funkcijama upravlja jednostavno putem joysticka koji je ergonomično smješten na kontrolnoj ploči naslona za ruku. Razina buke pri radu stroja iznosi samo 68 dB u kabini, što čini rad još ugodnijim i minimalizira zagađenje bukom u okolini rada. Tako niska razina buke postignuta je gumenim ovješenjem hidromotora u kotačima, zaštitom od buke cijelog stroja i Kubota motorom koji ima smanjenu proizvodnju buke. Kod razvoja Timana 3400 nastojalo se minimalizirati vibracije, kabina i kotači su neovisno ovješeni, pa i na neravnim terenima nema neugodnih udara, a kruti zglob u centru stroja sprječava neugodno gibanje lijevo-desno. Timan ima potpuno hidraulički prijenos i PTO pa ima mali broj potrošnih dijelova i zahtjeva minimalno održavanje a opremljen je velikim hladnjakom te dizajniran tako da omogućava lak pristup dijelovima stroja koji zahtjevaju svakodnevni pregled ili održavanje.

Timan 3400 koristi se i sa snažnom kosilicom širine 1350 mm, dizajniranom srcoliko kako bi se omogućio pristup drveću, sadnicama ili drugim preprekama a svojim oblikom dopušta prolazak ispod klupa i grmova. Kosilica ima stražnje izbacivanje trave koje omogućava ravnomjeran raspored pa pokošeno područje ostaje uredno, a noževi omogućavaju košnju vlažne ili vrlo visoke trave s jednako dobrim rezultatima. Hidraulična crijeva su podesiva a visina noževa se može namjestiti prema potrebi. Čišćenje je vrlo jednostavno podizanjem poklopca noža. Rotaciona kosilica može kositi vrlo blizu drveća i biljaka a opremljena je s tri noža smještena tako da osiguraju visoku kvalitetu rezanja. S opcijom spremnika za travu i lišće, nakon košenja ostaje uredna površina bez raznošenja ostataka trave po stazama.

Ralica za snijeg je efikasan alat koji može očistiti i velike količine snijega. Hidraulično je podesiv što omogućava vozaču da kontrolira u kojem smjeru će gurati snijeg. Četka za snijeg ostavlja iza sebe čiste nogostupe, staze i prolaze a još jedan efikasan, hidraulički upravljan, alat je i plug za snijeg, uz ostalu opremu za zimsku službu poput dvije vrste posipača za sol i pijesak, ovisno o potrebama korisnika i veličini površine koju se želi posipati.

Za više informacija kontaktirajte :

Franjo Bertić: mob: 091 2175 086; mail: franjo.bertic@o-k-teh.hr

Ante Žaper:   mob: 091 6157 782;   mail: ante.zaper@o-k-teh.hr

Hrvoje Rogić:   mob: 099 3121 916;   mail: hrvoje.rogic@o-k-teh.hr