• VUČAK 16A, 10090 ZAGREB

Stummer – Nadogradnje za sakupljanje otpada

Univerzalne nadogradnje za sakupljanje otpada austrijskog proizvođača Stummer pogodne su za sakupljanje i prijevoz miješanog komunalnog, biootpada, razdvojenog, ali i industrijskog otpada, a moguća je nadogradnja na podvozje po izboru korisnika.

Stummer Kommunalfahrzeuge već 40 godina nudi najsuvremenija rješenja i tehniku koja omogućuje smanjenje prašine, buke te neugodnih mirisa kod prikupljanja i odvoza otpada uz stalno poboljšanje snage, sigurnosti i brzine što unaprijeđuje efikasnost nadogradnji. Sve kompleksnije potrebe gospodarenja otpadom zahtijevaju nova rješenja. Desetljećima stečeno iskustvo i poznavanje problematike gospodarenja otpadom, visokokvalitetna proizvodnja i servis, oznaka su kvalitete inovativne tehnologije zbrinjavanja otpada. Sistem bočnih ili stražnjih podizača omogućava pražnjenje svih veličina kontejnera po DIN i EN standardima uz mogućnost ugradnje dodatne opreme za precizno nadgledanje rada i udobnost radnika. Bez obzira na vrstu posuda za otpad, vrstu otpada koja se prikuplja, podneblje, za svaku namjenu u ponudi je optimalna nadogradnja za prikupljanje i odvoz otpada. Usprkos raznolikosti tipova nadogradnji, zapremine od 6m3 do 30m3, koncept je uvijek jednak, svaka se nadogradnja prilagođava svakom pojedinom podvozju čime se omogućuje minimalni razmak između kabine vozila i nadogradnje. Prednosti su optimalno opterećenje osovina uz maksimalni volumen spremnika.

Zadovoljeni su svi zahtjevi, od 6 do 30 m3

Primjerice Micro L nadogradnja prikladna je za podvozja ukupne nosivosti 7,5 tona, što je čini idealnom za korištenje u gradskim središtima, s uskim pristupnim cestama na ruti za sakupljanje otpada. Moguća je ugradnja stope za djelatnike ali vozilo omogućava i efikasan rad sa samo jednim operaterom, a podizač podiže posude zapremine do 1100 l. No za teško pristupačna turistička mjesta pogodna je i izvedba Mini sa zapreminom spremnika od 6 m3, najmanja ali robustna Stummerova nadogradnja za mjesta gdje vozilo treba biti malo i okretno ali snažno. Potrebe za većim vozilima zadovoljava Medium XL- City, na dvoosovinskim I troosovinskim podvozjima, zapreminom od 14 do 22 m3, s visokim kipanjem, snažnim sabijanjem i prednostima poput niske razine buke. Dvokomorna nadogradnja Medium XL – Split omogućava sakupljanje više vrsta razdvojenog otpada s dva neovisna sustava sabijanja otpada, što osigurava da se kod istovara otpad ne miješa. Osobita prednost je Bin Washer nadogradnja koja omogućava u istoj turi, s istim vozilom i ekipom, sakupljanje otpada i pranje posuda, istovremeno ekonomično i higijensko rješenje.

Plug-In-Hybrid

Banke E-PTO sustav, koji se ugrađuje između kabine i nadogradnje, dizajniran je kao plug-in i ima snagu za cijelodnevni rad nadogradnje. Naponom od 700 V efikasniji je od, za usporedbu, sustava koji rade s manjom voltažom. Radi se o električnom sustavu koji zamijenjuje klasični PTO, a sastoji se od baterijskog i hidrauličnog modula, koji su zajedno ugrađeni u okvir ugrađen u pomoćnu šasiju. Baterija se puni snagom podvozja i upravlja hidraulikom nadogradnje putem E-PTO-a, potpuno tiho i bez emisije zagađujućih plinova. Pogon vozila i dalje ostaje dizelski motor, a u ovakvoj izvedbi, osim u smanjenju buke i zagađenja, pri radu vozila nema nikakve razlike. Vozilo je jednako pouzdano.

Prikladan za teške zadatke

Prikladan tamo gdje su zahtjevi za učinkovitošću neograničeni, sa zapreminom od 18 do 27 m3, Magnum je namijenjen upotrebi u teškim uvjetima, primjerice za industrijski ili glomazni otpad. Čine ga komponente još više kvalitete i dimenzija, spremnik, kolica, potisna ploča, bočne stranice izrađeni su od čvrstih, otpornih materijala kako bi se mogli nositi sa prikupljanjem i odvozom krupnog otpada velikih dimenzija ili znatne težine. No on je upotrebljiv I kod odvoza otpada iz manjih posuda, od 60 l pa do velikih spremnika od 10m3. Takvim rasponom Magnum je vozilo koje nikad ne stoji, već se uključuje u izvršenje niza zadataka, prikljupljanje miješanog komunalnog, glomaznog, razvojenog ili industrijskog otpada.

Cjelokupnu ponudu Stummer nadogradnji i ostalih vozila pogledajte ovdje

Za više informacija kontaktirajte:

Mario Stoilov: mob: 091 6157 778; mail: mario.stoilov@o-k-teh.hr

Franjo Bertić: mob: 091 2175 086; mail: franjo.bertic@o-k-teh.hr

Ante Žaper:   mob: 091 6157 782;   mail: ante.zaper@o-k-teh.hr

Hrvoje Rogić:   mob: 099 3121 916;   mail: hrvoje.rogic@o-k-teh.hr