• VUČAK 16A, 10090 ZAGREB

PONUDA ELEKTRIČNIH I HIBRIDNIH VOZILA

ELEKTRIČNA I HIBRIDNA VOZILA

Vrijeme fosilnih goriva, dima i buke kod komunalnih strojeva i kamiona dolazi kraju. Ustupiti će mjesto novim ‘zelenijim’ tehnologijama. O-K-TEH je u korak sa novim izazovima i ima adekvatne odgovore na zahtjeve za zelenijim pogonima. Naši provjereni dobavljači dugi niz godina rade na razvoju i usavršavanju pogona na električnu energiju, neki od njih su pioniri sa preko 35 godina iskustva na polju vozila i strojeva na električni pogon. Od malih električnih usisavača do vozila za odvoz otpada na potpuno električni pogon.

Vozila za odvoz otpada uvijek su se smatrala bučnim i zagađujućim nužnim faktorom bez kojeg se ne može. No, stvari se mijenjaju i novi zahtjevi idu u smjeru sniženja buke i ispuštanja CO2 u okoliš.

Odgovor na navedene zahtjeve ima Stummer Kommunalfahrzeuge, članica  Kirchhoff grupe, koja već 40 godina nudi najsuvremenija rješenja i tehniku koja omogućuje smanjenje prašine, buke te neugodnih mirisa kod prikupljanja i odvoza otpada uz stalno poboljšanje snage, sigurnosti i brzine što unaprjeđuje efikasnost nadogradnji. Sve kompleksnije potrebe gospodarenja otpadom zahtijevaju nova rješenja. Desetljećima stečeno iskustvo i poznavanje problematike gospodarenja otpadom, visokokvalitetna proizvodnja i servis, oznaka su kvalitete inovativne tehnologije zbrinjavanja otpada.

Njihov specijalno razvijeni sustav plug-In-Hybrid Banke E-PTO sustav, koji se ugrađuje između kabine i nadogradnje, dizajniran je kao plug-in i ima snagu za cjelodnevni rad nadogradnje. Naponom od 700 V efikasniji je od, za usporedbu, sustava koji rade s manjom voltažom. Radi se o električnom sustavu koji zamjenjuje klasični PTO, a sastoji se od baterijskog i hidrauličnog modula, koji su zajedno ugrađeni u okvir ugrađen u pomoćnu šasiju. Baterija se puni snagom podvozja i upravlja hidraulikom nadogradnje putem E-PTO-a, potpuno tiho i bez emisije zagađujućih plinova. Pogon vozila i dalje ostaje dizelski motor, a u ovakvoj izvedbi, osim u smanjenju buke i zagađenja, pri radu vozila nema nikakve razlike. Vozilo je jednako pouzdano.

Uz navedenu tehnologiju, u Stummeru se mogu pohvaliti i potpuno električnim vozilima za skupljanje otpada koja već nekoliko godina uspješno rade u Austriji, Švicarskoj. Sad već daleke 2018. godine Stummer je isporučio potpuno električno vozilo za skupljanje otpada zapremine preko 20m³, korisne nosivosti od 10,5t. i autonomije od preko 380 km. Već tada razlika u cijeni je bila optimizirana da se kroz uštede u gorivu u životnom vijeku izjednači sa troškom konvencionalnog vozila, a uz sve koristi i uštede u buci, efikasnosti i smanjenju zagađenja.

 

RAVO Nizozemska jedan je od najpoznatijih svjetskih proizvođača cestovnih čistilica. Specijaliziran za ovaj segment brige o čistoći RAVO nudi kompletno i najkvalitetnije moguće rješenje za gradove i mjesta koja žele besprijekornu čistoću. Ovaj renomirani proizvođač poznat je po iznimnim ulaganjima u konstantne inovacije koje rezultiraju najboljim omjerom uloženog i dobivenog. U RAVO-u se velika pažnja posvećuje istraživanju i razvoju, a jedan od noviteta je i razvoj potpuno električne čistilice od 5m³. RAVO 5 eSeries, pouzdana, potpuno električna, iznimna čistilica je 100% bez emisija. Ovo je još jedan korak u kontinuiranom nastojanju tvrtke da osigura dobrobit stanovnika i pridonese zdravoj, čistoj budućnosti za sve u zajednici. 100% performanse, 100% električna energija, 0% emisija.

RAVO 5 eSeries ne nudi samo najodrživije rješenje za održavanje čistoće urbanog okoliša, već i najvišu kvalitetu i pouzdanost, temeljenu na provjerenoj tehnologiji, proizašloj iz godina iskustva u svijetu čistilica.

Kliknite OVDJE za brošuru RAVO 5 eseries (na engleskom)

 

U segmentu manjih čistilica do 2m³ kao prvi odgovor nameće se talijanski TENAX. Riječ je o prvoj tvrtki u svijetu u potpunosti usmjerenoj na proizvodnju, distribuciju i servis ekološki prihvatljivih 100% električnih čistilica.

Model Electra 1.0, bila je prva kompletno električna cestovna čistilica na svijetu. Svoju ponudu električnih čistilica proširili su s modelom MaxWind, 2013. godine, te s Electra 2.0, 2015. godine, postajući tako vodećom kompanijom na tržištu električnih čistilica za ceste, trgove, pješačke zone

Electra 2.0 kompaktna je 100% električna čistilica širine čišćenja 2000mm, kapacitetom spremnika 1400kg, autonomijom rada od čak 9 sati, niskom razinom buke i nultom emisijom štetnih plinova, idealna je za čišćenje urbanih područja. Dostupna u dvije verzije, s lithium-ionskom baterijom i baterijama punjenim tekućim elektrolitom.

MaxWind je noviji koncept 100% električne čistilice, malih dimenzija,  širine čišćenja do 1250mm, izuzetno tih i okretan, idealan za nogostupe, pješačke zone i parkirališta.

 

Tu je još i Glutton, samohodni,  lako upravljiv stroj na električni pogon, koji je u mogućnosti skupljati sve vrste otpada koji može proći kroz cijev promjera 125 mm.  Sposoban je ukloniti smeće i otpatke sa tvrdih i mekih površina. Njegov jedinstveni dizajn omogućuje i uklanjanje i najmanjeg otpada iz teško dostupnih mjesta, uključujući  kutove, fuge na ulicama, i ispod klupa.

Glutton ima autonomiju rada i  do 16 sati čime se uvelike izdvaja od konkurencije. Autonomiju rada osiguravaju 4 «traction akumulatora» svaki od po 12 V,  a u sebi ima integrirani punjač koji omogućuje punjenje na bilo kojoj 220 V utičnici.

Ultra lagana karbonska usisna cijev sa prilagodljivom i ergonomskom  upravljačkom drškom (prilagođenoj dešnjacima i ljevacima)  i pomoćnim kotačićem na vrhu, potpuno olakšavaju skupljanje otpada. Usisani otpad ide direktno u 240 litarski kontejner standardnih dimenzija. Odvojeni motori za pogon i usis osiguravaju da se ne gubi na snazi usisa u trenucima kad stroj ide uzbrdo.

Za više informacija  kontaktirajte :

Mario Stoilov: mob: 091 6157 778; mail: mario.stoilov@o-k-teh.hr

Hrvoje Rogić:   mob: 099 3121 916;   mail: hrvoje.rogic@o-k-teh.hr

Franjo Bertić: mob: 091 2175 086; mail: franjo.bertic@o-k-teh.hr

Ante Žaper:   mob: 091 6157 782;   mail: ante.zaper@o-k-teh.hr