• VUČAK 16A, 10090 ZAGREB

BOMAG – BROJ 1. MEĐU KOMPAKTORIMA ZA DEPONIJE

Svaki izvođač koji izvodi velike zemljane radove ili projekte  upravljanja odlagalištima mora biti u stanju učiniti jednu stvar prije  svega ostalog: sabijati velike količine materijala. Kombinirana stručnost  više od 2.500 predanih zaposlenika diljem svijeta pokreće inovacije i postavlja tempo cijele industrije te čine BOMAG kompaktore  savršenim izborom za taj zadatak. Osnova profitabilnosti odlagališta je optimalan kapacitet korištenje, prvenstveno najbolje moguće zbijanje svih otpadnih materijala. BOMAG kompaktori za deponije  su posebno dizajnirani za ekstremne uvjete na odlagalištima otpada – što ih čini vašim savršeno pouzdanim i učinkovitim partnerom.

Bomagov  fokus je na razvoju novih tehnologija na temelju  potreba klijenata te koncept inteligentnog stroja postavlja nove standarde klase. Svi kompaktori dolaze s mnoštvom malih i velikih “pametnih” značajki kao što su:

-jedinstveni poligonalni disk kotači za optimalno sabijanje i BOMAG-ov dokazani concept  sabijanja sa čistačima i nazubljenim kotačima jamče svestranost i učinkovitost u bilo kojoj situaciji

-hidraulički pokretan poklopac motora i visoki usis zraka, koje olakšavaju rad i povećavaju učinkovitost.

-nova RS varijanta nudi vam pravi višenamjenski alat među kompaktorima: omogućuje 3-u-1 učinkovitost za zbijanje, utovar i transport i time štedi dragocjeno vrijeme  i troškove. Pogotovo na manjim odlagalištima, RS varijanta štedi puno novca i muke jer Bomag  kompaktor može zamijeniti utovarivač na kotačima koji bi inače bio potreban.

FORMULA USPJEHA: MOĆ I UČINKOVITOST

 • Učinkovitost: niska potrošnja goriva znači niske operativne troškove
 • Snaga: dizelski motori velike snage pružaju dovoljno snaga u svim uvjetima
 • Isplativost: inteligentni dizajn omogućuje isplativo zbijanje uz minimalne radove na održavanju
 • Ergonomija: jednostavan pristup važnim servisnim točkama za dnevno i planirano održavanje
 • Svestranost: tržišno orijentirani modeli za širok raspon primjene
 • Zadržavanje vrijednosti: izdržljiva tehnologija i najviša kvaliteta proizvodnje osiguravaju očuvanje vrijednosti i veću cijenu prilikom dalje prodaje.

POGONSKI SUSTAV  ZA UČINKOVITU SNAGU.

Brzo prilagođena brzina u kretanju naprijed i natrag za optimalno prianjanje bez proklizavanja  je nešto što samo BOMAG  pogonski sustav može učiniti za vas. Zahvaljujući sustavu četverostruke pumpe,  pumpa se kontrolira prema radijusu krivulje i izravno osigurava odgovarajuću brzinu svakom pojedinom kotaču.

 • Odgovarajući pogon za svaku težinu
 • Pogon četverostruke pumpe
 • Učinkovit visokotlačni pogon
 • Manje komponenti za visoko učinkovite sustave
 • Kontrola ograničenja opterećenja
 • ECOMOD sistem uštede goriva (automatsko doziranje snage ovisno o opterećenju)

UČINKOVITA POGONSKA TEHNOLOGIJA  -MOTORI  STAGE V/TIER4 FINAL.

Snažni turbo dizel motor koriste najnoviju tehnologiju koja osigurava dovoljno snage za sve situacije na deponiju  uz održavanje niske potrošnje goriva.

 • Interkuler (BC 673 RB-5/BC 773 RB/RS-5)
 • Izravno ubrizgavanje goriva pod visokim tlakom
 • Vrhunska tehnologija u provjerenoj kvaliteti
 • Izvrsna učinkovitost goriva
 • Niži operativni troškovi
 • 6 cilindrični linijski motori niske vibracije
 • Temperaturno reguliran sustav hlađenja i reverzibilni ventilator sa kontroliranom brzinom za najveću učinkovitost
 • Dugi intervali održavanja

BOMAG kompaktori za deponije  rade pod visokotlačnim hidrauličkim sustavom  s nekoliko komponenti u pogonu  To rezultira visokom učinkovitošću, a time i niskom  potrošnjom energije.

BOMAG je usvojio propise o emisijama od samog početka i svi kompaktori su u besprijekornom skladu s važećim propisima o emisiji. Zahvaljujući izvrsnom sustavu hlađenja, BOMAG kompaktori su iznimno tihi – što poboljšava radno okruženje za operatere kao i njihov tim na deponiju. Onečišćenje prašinom i plinom svedeno je na minimalno učinkovitim sustavom filtera kabine.

Osnova za dobro zbijanje je raspodjela otpada u odgovarajuću debljinu sloja. Za ravnomjernu raspodjelu, potreban je stroj koji nudi preciznost, visoke sile potiska i vučne sile. Sve standardno za sve BOMAG kompaktore.

Joystick je jednostavan i lak za korištenje , što znači čak i veliku preciznost tijekom dugih smjena. Uglađen  hidrostatički pogon pretvara snagu vodeno hlađenog turbo dizel motora u jaku izlaznu snagu. Za optimalno korištenje dostupnih snaga, ograničenje opterećenja se automatski kontrolira i prilagođava brzinu vožnje .

Naša jedinstvena značajka je oscilirajući zglob , dizajniran za najjača opterećenja i naprezanja u radu deponija. To omogućuje ± 15° oscilacije na zglobu i 40° upravljanje na obje strane između prednje i stražnje strane šasije.

ODRIVNA DASKA ILI UTOVARNA KORPA

Bomag Vam nudi mogućnost izbora. Standardnu odrivnu dasku širina 3,6 – 3,8 -4,3 m ovisno o tipu kompaktora , polu-korpu zapremine 1,5 m3 i visine dizanja od 1,5 m ili varijantu sa utovarnom korpom zapremine 4,0 m3.

 • Robustan dizajn
 • Mrežni nastavak gornjeg dijela daske za dobru vidljivost u svim dijelovima
 • Izmjenjujući noževi za rezanje na donjem dijelu daske
 • RS verzija korpe s funkcijom nagiba za transportne poslove

BOMAG-ov koncept zbijanja se fokusira na kontinuiranom čistom radu koji se postiže čistačima i kotačima s 4-5-6-ili 7redova zuba (ovisno težini tipu stroja ). Oscilirajući zglob osigurava optimalnu raspodjelu opterećenja na sva četiri kotača. Pomak kotača osigurava da je cijelo radno područje pokriveno. Praznine koje ostavljaju kotači su potpuno pokrivene  na drugom prolazu.

Zahvaljujući ovoj geometriji kotača i gredama za struganje, BOMAG kompaktori otpada jamče optimalnu homogenost zbijanje kao i savršenu stabilnost odlagališta.

BOMAG KOTAČI SA ZUBAMA

 • Zavarene karoserije kotača s unutarnjim konusom na obje strane

za optimalnu stabilnost

 • Posebno oblikovani poligonalni segmenti za zbijanje

sa zavarenim zamjenskim držačima navlaka za podupiranje

zbijanje

 • Visokokvalitetne navlake sa osiguračima koji se lako zamjenjuju za optimalno

sabijanje i zbijanje otpada

KONTROLNI PANEL

Nema sumnje da su informacije o kompaktoru  u stvarnom vremenu važne. Ali previše informacija  također može biti zbunjujuće. Zato se fokusiramo na ono što je stvarno važno – jasno prikazano na zaslonu bez odsjaja koji je savršeno smješten u vidnom polju vozača. Najvažniji informacije su vidljive na prvi pogled, više pojedinosti može se vidjeti  jednostavnim klikom na joystick.

Svakom se funkcijom može jednostavno upravljati joystikom putem navigacije izbornikom . Ako dođe do grešaka, naši strojevi će vas obavijestiti jednostavnom porukom  izravno na zaslonu. To omogućuje jednostavno i udobno dubinsko praćenje i analizu svih relevantnih podataka o stroju. I odmah na početku radnog dana operater  može vidjeti  koliko je vremena rada preostalo s preostalim gorivom u rezervoaru. Najvažnije informacije za operatera prikazane su na glavnom zaslonu.

Dokazana tehnička rješenja,snaga ,učinkovitost,sigurnost u radu te mogućnost izbora različitih modela i raspona težina kompaktora Bomag osiguravaju i dalje vodeću tržišnu poziciju i prvi izbor korisnika takve opreme.

Za više informacija o BOMAG kompaktorima kontaktirajte:

Boris Sabolić:
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr