Zbog povećanja obima radova i uvjeta ugradnje asfaltnih podloga poduzeću GP Krk d.d. isporučili smo još dva valjka  BOMAG tip BW 174 AP-4 V AM  Asphalt Manager  i BW 174 AP 4V sa posipačem granulata BM 180.

Riječ je o valjcima  radne širine 1680 mm i mase 9500 kg sa Deutz motorom od 74 kW. Duplo upravljajući valjak (pivot steering) namijenjen je za sabijanje slojeva asfalta, osnovnih slojeva i slojeva protiv smrzavanja na novogradnji i popravku starih cesta, za srednja i velika gradilišta, npr. radovi na izgradnji unutar grada, prometnice, zračne luke, auto-putova, parkirališta a posebno je pogodan za tanke slojeve (split  mastic) i čvrste slojeve asfalta.

S opcijom  ASPHALT MANAGER 2 (AM 2) koji je razvio BOMAG kako bi olakšao svakodnevni rad, vozač treba samo odabrati debljinu sloja koje treba zbijati – ostatak radi automatska kontrola . Amplituda se kontinuirano prilagođava već postignutoj razini zbijanja. Na taj se način izbjegava prekomjerno zbijanje i odskakanje valjice, tako da se AM 2 može koristiti u neposrednoj blizini građevina bez opasnosti od oštećenja vibracijama. Nijedan drugi sustav nije tako fleksibilan kao AM 2: S promjenjivom amplitudom rad može biti i vrlo moćan i vrlo osjetljiv. Na svaku podlogu  se primjenjuje prava sila u pravom smjeru: s najvećom snagom i onoliko osjetljivo koliko je potrebno. Pred kraj zbijanja kad se asfalt ohladi, amplituda se smanjuje , što automatski osigurava da valjak ne drobi agregate. Svi parametri (krutost, amplituda, temperatura) na kraju zbijanja trajno se prikazuju na ekranu za operatera. Za rad na osjetljivim područjima, poput mostova, amplituda se može ograničiti ručno.

BM 180 precizni je  raspršivač ugrađen na valjak koji osigurava u ugradnji optimiziranje početnog kliznog otpora asfaltnih površina. Patentirana tehnologija raspršivanja  agregata jamči ravnomjerno nanošenje po definiranoj širini raspršivanja. Hidraulično podizan raspršivač je i bočno pomičan te koristi u promjeni širine raspršivanja. Na taj se način sprečava gubitak materijala na rubovima, preklapanjima prolaza  i predoziranje materijala. Može se primijeniti mokri ili bitumeniziran materijal za posipanje.

Oba valjka su opremljen klima uređajima u kabini,Telematic daljinskom kontrolom upravljanja,dodatnom rasvjetom rubova valjica te bočnim rezačima asfalata.

Za više informacija kontaktirajte:

Boris Sabolić: 
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr