Tvrtka Colas Hrvatska d.d. nedavno je obogatila svoj strojni park s novim Bomag vibro valjkom BW 213 DH+P-5. Ovaj vrhunski stroj, s radnom širinom od 2130 mm, dodatnim vibracionim pločama i radnom težinom od 15,6 tona, idealan je za projekte koji zahtijevaju visoku kvalitetu ugradnje materijala..Valjak je osmišljen za srednje i teške zemljane radove. Prostrana i udobna kabina opremljena klima uređajem, izvrsnim pregledom na sve strane, ergonomskim sjedalom te jednostavnom i učinkovitom kontrolom svih radnih funkcija čine rad manje zamornim i mnogo ugodnijim za operatere. Nakon dubinskog sabijanja, za završni površinski sloj koriste se dvije hidraulično pomične vibracione ploče na zadnjoj osovini. Radne frekvencije ovih ploča su između 30-55 Hz, a mogu se prilagoditi različitim uvjetima rada. Ploče se u radu mogu pomaknuti do 70 cm na svaku stranu te se po potrebi brzo ukloniti s nosača uz pomoć centralnog sistema zaključavanja. Ovakva konstrukcija je patent Bomaga i već više od 20 godina je prvi izbor kupaca širom svijeta. BW 213 DH+P-5 opremljen je najnovijom generacijom „SMART ENGINE“ tehnologije s Deutz motorom i ECO-MOD om (automatska regulacija snage motora ovisno o opterećenju). Ovo omogućava smanjenje potrošnje goriva do 30 posto u odnosu na starije generacije, što doprinosi značajnim uštedama i ekološkoj održivosti.

Valjak je također opremljen uređajem za mjerenje zbijanja (Terrametar) koji osigurava vrhunske rezultate i učinkovitost. Pravovremena kontrola zbijanja omogućava smanjenje nepotrebnih troškova, kao što su smanjen broj prolaza i izbjegavanje presabijanja podloge.Po specifikaciji kupca valjak je opremljen klima uređajem u kabini,comfort sjedištem vozača,Telematic daljinskom kontrolom,led rasvjetom,kamerom u kabini za praćenje zadnje strane valjka te automatskim gašenjem motora uslijed duljeg stajanja (Eco stop).  

BOMAG jednostruki valjci, poput BW 213 DH+P-5, i dalje postavljaju standarde u sabijanju tla. Stručnost i iskustvo bez premca tržišnog lidera ujedinjeni su u razvitku ove serije valjaka. Rezultat je vrhunska tehnologija zbijanja, izvanredna produktivnost, niski troškovi održavanja i prilagođene specifikacije koje odgovaraju svim zahtjevima modernih građevinskih projekata.

Za više informacija kontaktirajte:

Boris Sabolić:

mob: 091 1280 874

mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr