Riječ je o valjku radne širine 2130 mm, s dodatnim vibracionim  pločama  za još bolje sabijanje, idealnim za poslove gdje se traži visoka kvaliteta ugradnje materijala. Valjak je predviđen za srednje do teške zemljane radove, s radnom  težinom od 15,6 tona.

Prostrana i udobna kabina sa klima uređajem,sa izvrsnim pregledom na sve strane, ergonomskim sjedalom te jednostavnom i učinkovitom kontrolom svih radnih funkcija  čine rad mnogo manje zamornim .Posebnost valjka je sistem BVC – Bomag Vario Control-

automatska regulacija amplitude zbijanja . Putem senzora valjak u automatskom modu prepoznaje zbijenost podloge i sam usmjerava amplitudu zbijanja od horizontalnog do max. vertikalnog smjera čime ostvaruje impresivnu centrifugalnu silu od 356 kN (za iskusnije strojare regulacija se može podešavati i ručno). To posebno dolazi do izražaja kod sabijanja sa rastresitim materijalima sa velikim udjelom pijeska ili šljunka. Nakon takvog dubinskog sabijanja za završni površinski sloj se koriste dvije hidraulično pomične vibracione ploče na zadnjoj osovini radne frekvencije 30-55 Hz koje se mogu prilagoditi u širokom rasponu koji odgovara različitim uvjetima rada te rezultira  savršeno sabijenom površinom. Ploče se u radu mogu pomaknuti po 70 cm na svaku stranu te  ako  je potrebno i brzo  ukloniti s nosača uz pomoć centralnog sistema zaključavanja. Ovakva konstrukcija valjka je patent Bomag-a i već više od 20 godina je prvi izbor kupaca u svijetu kada imaju potrebu za moćnim i višestruko upotrebljivim valjkom.

S obzirom da se radi o vibro valjku najnovije generacije sa „SMART ENGINE“ tehnologijom sa Deutz motorom i ECO-MOD-om(automatska regulacija snage motora ovisno o opterećenju) , potrošnja goriva je do  30 posto manja od starije generacije.

Valjak je također opremljen uređajem za mjerenje zbijanja (Terrametar) čime  osigurava vrhunske rezultate i učinkovitost uz pravovremenu kontrolu čime se  izbjegavaju nepotrebni troškovi (smanjen  broj prolaza, izbjegavanje presabijanja podloge…)  

BOMAG jednostruki valjci su i dalje prvak u postavljaju standarda u sabijanju tla.  Stručnost i iskustvo bez premca tržišnog lidera ujedinjeni su u razvitku ove serije valjaka. Rezultat je : Vrhunska tehnologija zbijanja i izvanredna produktivnost, niski troškovi održavanja i prilagođene specifikacije da odgovaraju svim zahtjevima.

Za više informacija kontaktirajte:


Boris Sabolić: 
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr