Komunalno poduzeće IVKOM iz Ivanca bogatije je za novi multifunkcionalni radni stroj TIMAN 3400 iz Danske. Stroj smo isporučili sa mnoštvom dodatnih radnih alata; čistilica sa 4 četke, ralica za snijeg, posipač soli, kosilica sa 3 rotora. Navedeni stroj je idealan za gradske trgove, parkove, nogostupe, a veliki izbor dodatnog alata omoguće mu rad tokom cijele godine.

Timan 3400 radi s niskom razinom buke i ima udobnu kabinu koja osigurava ugodan rad djelatniku. To je stroj s velikim brojem priključaka što ga čini upotrebljivim tijekom cijele godine, s efikasnim usisnim i sustavom za čišćenje, kosilicom i zimskom službom, služi za održavanje svih vanjskih površina. Izmjena priključaka je vrlo brza i nema potrebe za dodatnim alatom, izvodi se pomoću sustava zaključavanja na nosaču priključaka dok se priključcima upravlja pomoću joysticka iz kabine. Za Timan 3400 dostupni su priključci kojima će se obavljati održavanje vanjskih površina tijekom cijele godine, za sve radove potreban je samo jedan, snažan i efikasan, stroj. Ovaj je stroj dizajniran kao egronomično radno mjesto s prostranom kabinom i velikim prozorima za dobar pogled na radno okruženje te udobnim sjedalom. Svim se funkcijama upravlja jednostavno putem joysticka koji je ergonomično smješten na kontrolnoj ploči naslona za ruku. Razina buke pri radu stroja iznosi samo 68 dB u kabini, što čini rad još ugodnijim i minimalizira zagađenje bukom u okolini rada. Kabina i kotači su neovisno ovješeni, pa i na neravnim terenima nema neugodnih udara, a kruti zglob u centru stroja sprječava neugodno gibanje lijevo-desno. Timan ima potpuno hidraulički prijenos i PTO pa ima mali broj potrošnih dijelova i zahtjeva minimalno održavanje a opremljen je velikim hladnjakom te dizajniran tako da omogućava lak pristup dijelovima stroja koji zahtijevaju svakodnevni pregled ili održavanje.

Timan 3400 koristi se i sa snažnom kosilicom širine 1350 mm, dizajniranom srcoliko kako bi se omogućio pristup drveću, sadnicama ili drugim preprekama a svojim oblikom dopušta prolazak ispod klupa i grmova. Kosilica ima stražnje izbacivanje trave koje omogućava ravnomjeran raspored pa pokošeno područje ostaje uredno, a noževi omogućavaju košnju vlažne ili vrlo visoke trave s jednako dobrim rezultatima. Hidraulična crijeva su podesiva a visina noževa se može namjestiti prema potrebi. Čišćenje je vrlo jednostavno podizanjem poklopca noža. Rotaciona kosilica može kositi vrlo blizu drveća i biljaka a opremljena je s tri noža smještena tako da osiguraju visoku kvalitetu rezanja. S opcijom spremnika za travu i lišće, nakon košenja ostaje uredna površina bez raznošenja ostataka trave po stazama.

Ralica za snijeg je efikasan alat koji može očistiti i velike količine snijega. Hidraulično je podesiv što omogućava vozaču da kontrolira u kojem smjeru će gurati snijeg. Četka za snijeg ostavlja iza sebe čiste nogostupe, staze i prolaze a još jedan efikasan, hidraulički upravljan, alat je i plug za snijeg, uz ostalu opremu za zimsku službu poput dvije vrste posipača za sol i pijesak, ovisno o potrebama korisnika i veličini površine koju se želi posipati.

 

Za više informacija kontaktirajte

Franjo Bertić: mob: 091 2175 086; mail: franjo.bertic@o-k-teh.hr

Mario Stoilov: mob: 091 6157 778; mail: mario.stoilov@o-k-teh.hr

Hrvoje Rogić:   mob: 099 3121 916;   mail: hrvoje.rogic@o-k-teh.hr

Ante Žaper:   mob: 091 6157 782;   mail: ante.zaper@o-k-teh.hr