Nakon prošlogodišnje isporuke valjka istog tipa i konfiguracije i dokazanih prednosti u ugradnji asfalta  poduzeće Cesta d.o.o. Pula  se odlučilo za još jedan valjak BOMAG tip BW 151 AD-5.

Radi se o tehnički najopremljenijem valjku na tržištu za radove na ugradnji asfalta. Radne težine 7900 kg ,radne širine 1680 mm i  Kubota diesel motorom snage 55,4 kW valjak je idealna kombinacija za  srednje i velike  radove u cestogradnji. Posebnost valjka je sistem Asfalt Manager, automatska regulacija amplitude na prednjoj valjici ( vertikalni do horizontalni smjer u šest pozicija)) koja osigurava vrhunske rezultate ugradnje asfalta .

Sistem omogućava strojaru kompletno praćenje rezultata ugradnje asfalta u realnom vremenu tj. mjeri zbijanje u MN/m2 (dinamička stabilnost),kontrolira temperaturu smjese u ugradnji ,izražava broj prijelaza valjka čime omogućava da strojar jednostavno odabirom zadane debljine sloja ugradnje prepušta stroju da u automatskom  modu odradi maksimalno učinkovito kompletan posao. Također omogućava i iskusnijim strojarima i podešavanje u ručnom modu. Takav sistem omogućava impresivnu centrifugalnu silu na prednjoj valjici od 142 kN što je nedostižna vrijednost i za puno teže valjke te doprinosi brzini i kvaliteti  budućih radova.

Za veću udobnost rukovaoca valjak je opremljen klima uređajem u kabini a ugrađene je i opcija rezač asfalta na prednjoj valjici sa dva alata.  

Za više informacija kontaktirajte

Boris Sabolić: 
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr