Za nove projekte u Hrvatskoj Colas d.d. se odlučio za dva nova tandem valjka Bomag u rangu 8-10 tona.

BW 174 APO-4V je  valjak radne širine 1680 mm i mase 9500 kg s Deutz motorom od 74 kW. Duplo upravljajući valjak (pivot steering) namijenjen je za sabijanje slojeva asfalta, osnovnih slojeva i slojeva protiv smrzavanja na novogradnji i popravku starih cesta, za srednja i velika gradilišta, npr. radovi na izgradnji unutar grada, prometnice, zračne luke, autocesta, parkirališta a posebno je pogodan za tanke slojeve (split  mastic) i čvrste slojeve asfalta.

Kruta šasija s upravljanjem na obje valjice omogućava veliku iskoristivost na raznim  gradilišta  od velikih zahtjevnih površina do manjih radova u gradskim uvjetima gdje su bitne manevarske sposobnosti valjka.

Posebnost valjka je  oscilacija (horizontalna amplituda vibracije) na zadnjoj valjici (APO) koja uz standardne vibracije na prednjoj valjici omogućava idealnu kombinaciju za ugradnju svih vrsta asfalta. Valjak je opremljen klima uređajem u kabini,Eco stop funkcijom automatskog gašenja stroja u slučaju dužeg stajanja,osvjetljenjem robova valjice za pomoć u noćnom radu,rezačem asfalta sa alatima,mjeračem temperature asfalta te Telematic sistemom daljinske kontrole valjka.

BW 151 AD-5 AM također ima radnu širinu 1680 mm , Kubota diesel motor snage 55,4 kW , radnu težinu od 7900 kg . Radi se o tehnički najopremljenijem valjku na tržištu za radove na ugradnji asfalta i idealna je  kombinacija za  srednje i velike  radove u cestogradnji.

Posebnost valjka je sistem Asfalt Manager, automatska regulacija amplitude na prednjoj valjici ( vertikalni do horizontalni smjer u šest pozicija) koja osigurava vrhunske rezultate ugradnje asfalta. Sistem omogućava strojaru kompletno praćenje rezultata ugradnje asfalta u realnom vremenu tj. mjeri zbijanje u MN/m2 (dinamička stabilnost),kontrolira temperaturu smjese u ugradnji, izražava broj prijelaza valjka čime omogućava da strojar jednostavno odabirom zadane debljine sloja ugradnje prepušta stroju da u automatskom  modu odradi maksimalno učinkovito kompletan posao. Također omogućava i iskusnijim strojarima i podešavanje u ručnom modu. Takav sistem omogućava impresivnu centrifugalnu silu na prednjoj valjici od 142 kN što je nedostižna vrijednost i za puno teže valjke te doprinosi brzini i kvaliteti  budućih radova.

Za veću udobnost rukovaoca valjak je opremljen klima uređajem u kabini, a ugrađene su i opcije rezač asfalta na prednjoj valjici , Telematic sistem daljinske kontrole stroja, Eco stop funkcijom automatskog gašenja stroja te mjeračem temperature asfalta.

Oba valjka su isporučena u boji kupca Colas d.d.

Za više informacija kontaktirajte

Boris Sabolić: 
mob: 091 1280 874
mail: boris.sabolic@o-k-teh.hr